T: 079-8885733 M:06-23615196

Gasmeldcentrale GMC+

gasmeldcentrale_gmc_gas

Gasmeldcentrale GMC+

 • Installateursvriendelijke montage
 • Eenvoudige bediening
 • Overzichtelijke aanduidingen
 • Groot display met backlight
 • Taalomschakeling met één toets
 • Detectoren per lus: 12 hydrogeen of 99 CO-detectoren
 • Melderidentieficatie met analoge analyse
Uitgekiende hardware en software hebben een hoogtechnologische centrale opgeleverd met ongekende mogelijkheden in een compacte behuizing. De centrale is leverbaar met of zonder ingebouwd bedieningspaneel.
De centrale communiceert volledig bidirectioneel met het totale gamma Arginadetectoren, handbrandmelders, input/output modules en gas-detectoren.
Centrales kunnen via het ArgNet vrijwel onbeperkt gekoppeld worden met elkaar en met één of meerdere bedieningspanelen.
Daar waar nodig kunnen ArgNet interfaces worden ingeschakeld om lokaal de koppeling te verwezenlijken met:
– PC via een USB interface
– PZI via RS232 interface
– Printer via RS232 interface
– LON via ArgLon interface
Het bedieningspaneel kan zowel in opbouw of inbouw gebruikt worden.  De bedieningspanelen geplaatst op afstand kunnen zowel op 24Vdc als op 230Vac gevoed worden, zij beschikken dan over een eigen voeding/lader en backup batterij.
Hiermee kan de centrale gekoppeld worden aan een PA systeem.  De centrale kan dan vooropgenomen boodschappen genereren en zelfs bij een alarm vertellen waar het alarm optreedt.
Optioneel:
De centrale kan voorzien worden van een modemmodule.  Hierdoor worden volgende opties mogelijk:
 • automatische telefonische branddoormelding met spraak
 • koppeling van afgelegen magazijnen, winkels, etc.

De bidirectionele lussen zijn fysisch een tweedraadsleiding (getwist paar).  Ze zijn volledig compatibel met kortsluitisolatoren.  Indien men de lus uitvoert als gesloten ring, dan zal bij lijnbreuk op de lus de lus langs beide zijden gevoed worden, zodat alle detectoren actief blijven.  Bij kortsluiting zal enkel het gedeelte van de lus uitvallen dat zich tussen de twee kortsluitmodules bevindt waar de kortsluiting optreedt.

De lussen communiceren met analoge detectoren: dit zijn identificeerbare meetelementen die continu hun analoge meetwaarden doorgeven aan de centrale via een digitale communicatie.

De centrale zal aan de hand van meerdere opeenvolgende meetwaarden en specifieke algoritmes bepalen of een detector in alarm of storing is.

De taal waarin de centrale meldingen geeft is op elk ogenblik wijzigbaar met 1 toets.  Bij elke melding verschijnt een exacte plaatsbepaling (Deze door de gebruiker opgegeven tekst, tot 40 karakters lang, blijft onveranderd).

De centrale heeft standaard 5 vrij configureerbare relais.  Als optie kunnen ook 2 extra relaisprinten in de centrale voorzien worden.  Deze geven 12 extra relais per print (1A/relais) of 6 extra relais per print (5a/relais).

Uiteraard kunnen relais ook op afstand worden geplaatst door gebruik te maken van input/output  modules op de lussen.  De centrale heeft 4 universele ingangen:

 • 2 bewaakte ingangen voor het aansluiten van bijv. een externe resetschakelaar.
 • 2 universele optocoupler ingangen.

De ingangen kunnen uitgebreid worden, bijvoorbeeld met de 4 extra ingangen per relaisuitbreidingsprint, of met op afstand geplaatste input-/outputmodules.

De centrale wordt snel en volledig geconfigureerd met het ConfiGMC-programma op de computer.

Bij het in dienst stellen of tijdens onderhoud kan een laptop PC ingeplugd worden in een bedieningspaneel, zonder dat dit geopend hoeft te worden.  Via de laptop kunnen ook alle interne meetgegevens opgevraagd worden, bijvoorbeeld de meetwaarden van de detectoren, het stroomverbruik op de lussen of het stroomverbruik van de externe gebruikers.

Eenvoudige instellingen zoals vertragingstijden kunnen via het bedieningspaneel zelf ingesteld worden.

De LCD backlight wordt automatisch ingeschakeld zodra een toets wordt ingedrukt of indien een alarm of storing gemeld wordt.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.