T: 079-8885733 M:06-23615196

Brandblussers

Jaarlijks branden vele duizenden huizen, boerderijen, winkels en kantoren af. Een beginnende brand kan eenvoudig bedwongen worden door de inzet van brandblussers. Uiteraard moeten deze blussers dan wel geschikt zijn voor de omgeving waarin ze toegepast worden. Brandblussers: noodzakelijk en verplicht!

brandblusser

De draagbare brandblusser is nog altijd het eerste hulpmiddel bij brandbestrijding. Er zijn globaal genomen 4 soorten blussers:

Poederblusser s Sproeischuimblussers CO2 blussers Vetblussers

Afhankelijk van het brandrisico en de aanwezige brandbare stoffen wordt er voor een bepaald type gekozen. De brandstof bepaalt dus welk blusmiddel het meest geschikt is. Daarom zijn branden ingedeeld in brandklassen. Elke brandklasse herkent u aan een letter en/of internationaal gebruikt pictogram:

* Klasse A: branden van vaste stoffen;

* Klasse B: branden van vloeistoffen;

* Klasse C: branden van gassen;

* Klasse D: branden van metalen;

* Klasse F: vetbranden.

Daarnaast kan Brouwer Maintenance Solutions u ook voorzien van een brandblusser die geschikt is voor het blussen van elektra branden t/m 1000 volt.

Laat Brouwer Maintenance Solutions u adviseren wat voor uw situatie het beste blusmiddel is, wij komen kosteloos en vrijblijvend bij u langs !